Related [Video] Satu Kejadian Aneh Telah Terjadi Di Langit Israel, Kejadian Luar Biasa Dan Jarang-jarang Terjadi | INTISARI9 [Video] Satu Kejadian Aneh Telah Terjadi Di Langit Israel, Kejadian Luar Biasa Dan Jarang-jarang Terjadi | INTISARI9

[Video] Satu Kejadian Aneh Telah Terjadi Di Langit Israel, Kejadian Luar Biasa Dan Jarang-jarang Terjadi


IntiSari9 - Satu fenomena aneh telah berlaku di langit Israel, kejadian luar biasa dan jarang-jarang terjadi ini berlaku pada hari sabtu di selatan Israel berhampiran bandar Netivot. 

Di langit tiba-tiba kelihatan gelap dengan kepulan awan hitam yang bergerak kesana kemari, seolah-olah bergerak mengikut irama. Kejadian ini telah menyebabkan berbondong-bondong orang ramai memerhatikan apa yang sebenarnya telah berlaku dilangit bandar Netivot, selatan Israel ini.

Inilah fenomena aneh dan ganjil yang dipanggil 'Murmuration'. Gerakan seperti kepulan awan hitam dilangit ini sebenarnya adalah kumpulan jutaan burung 'starlings'. 

Sebenarnya sudah lebih 20 tahun kelibat 'Burung Starlings' tidak pernah kelihatan lagi di langit 

Israel, buat pertama kalinya burung ini dilaporkan berlegar-legar di atas 'Laut Galilee'. (Laut Galile 
dipercayai tempat keluarnya Dajjal laknatullah, kejadian ini akan berlaku bila mana air laut ini menjadi kering), menurut pakar-pakar disana mengapa fenomena ini berlaku sukar untuk di terangkan. 

Puluhan jutaan burung ini di percayai datang dari Rusia dan Eropah Timur.sumber : tribunsalam
[Video] Satu Kejadian Aneh Telah Terjadi Di Langit Israel, Kejadian Luar Biasa Dan Jarang-jarang Terjadi Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Teuku Opa Ardiansyah

0 komentar:

Posting Komentar